Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Produkt tygodnia

Grillowa uczta

Kategoria: Inne
grill 1
grill 2
grill 3
Majówka już za nami, ale sezon na grillowanie dopiero się rozpoczął. Oprócz tradycyjnej kiełbasy czy karkówki na grillu warto przyrządzić warzywa, a nawet owoce. Zachęcamy do eksperymentów kulinarnych na świeżym powietrzu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze, zawartość w 100 g
Wartość energetyczna zależna od składników
Białko zależne od składników
Tłuszcz zależny od składników
Węglowodany zależne od składników
Błonnik zależny od składników
grill_dodatek

Czy wiesz że?

grill
  • Barbecue to w potocznie synonim grillowania. Słowo to pochodzi od hiszpańskiego słowo „barabicu”, co oznacza „miejsce święte dla ognia”.
  • We wrześniu 2016 roku w Nowym Sączu odbyły się XV Mistrzostwa W Grillowaniu.

Pochodzenie

Grillowanie czyli przyrządzanie żywności nad ogniem było pierwszym i podstawowym sposobem przyrządzania jedzenia. Grillowanie we współczesnym rozumieniu powstało po II wojnie światowej w Stanach Zjednoczonych.

Przepisy

Kukurydzałatwyok. 40 minut
Szaszłykłatwyok. 40 minut
Łosośłatwyok. 40 minut
Krewetkiłatwyok. 20 minut
PRODUKT TYGODNIA