Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Produkt tygodnia

Na wzmocnienie

Kategoria: Inne
jedzenie 1
jedzenie 2
jedzenie 3
W sezonie jesienno-zimowym szczególnie warto zadbać o swoją dietę, aby wzmocnić odporność organizmu. Kalafior, papryka, czosnek, cebula, a także ryby i kiszonki sprawią, że nasz organizm będzie silniejszy i trudniej złapie nas katar czy przeziębienie.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze, zawartość w 100 g
Wartość energetyczna w zależności od składników
Białko w zależności od składników
Tłuszcz w zależności od składników
Węglowodany w zależności od składników
Błonnik w zależności od składników

Czy wiesz że?

  • Poza odpowiednią dietą ważne dla wzmocnienia odporności ważna jest również odpowiednia ilość snu.
  • W odpornościowej diecie odpornościowej nie może zabraknąć jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii, które pobudzają białe ciałka krwi do większej aktywności.
  • Również zioła i przyprawy mają działanie wzmacniające organizm. W diecie nie powinno zabraknąć: żeń-szenia, aloesu i czystka.
  • Właściwości antybakteryjne ma również miód. Należy jednak pamiętać, że należy go rozpuszczać w przestudzonej herbacie. Dodawanie miodu na wrzątku powoduje utratę jego właściwości.

Pochodzenie

Nie można stwierdzić, kiedy opisano pierwszą dietę na odporność.

Przepisy

Sałatka z brokułemłatwy30 minut
Zupa krem z kalafiorałatwy60 minut
Stek z łososia ze szparagamiłatwy60 minut
Szpinakowe smoothiełatwy10 minut
PRODUKT TYGODNIA