Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Produkt tygodnia

Pasta

Kategoria: Sosy
Pasta 1
Pasta 2
Pasta 3
Do kanapek, placków czy jako dip do świeżych warzyw, od smaków łagodnych do ostrych, od słodkich do pikantnych – wśród różnorodności past warzywnych każdy znajdzie coś dla siebie.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze, zawartość w 100 g
Wartość energetyczna zależna od składników
Białko zależne od składników
Tłuszcz zależny od składników
Węglowodany zależne od składników
Błonnik zależny od składników
pstrag

Czy wiesz że?

Pasta
  • Przepisy na pasty są tylko podstawą. Można je modyfikować według własnych gustów i upodobań.
  • Ostrość harissy (pasty z papryczek chili) można regulować ze pomocą oliwy, w której rozpuszcza się kapsaicyna odpowiedzialna za ostrość papryczek.
  • Ketchup wymyślili Chińczycy. Początkowo był on zaprawą do ryb i składał się z anchois, orzeszków ziemnych, grzybów i nasion fasoli.
  • W Egipcie jedna z sieciowych restauracji podaje McFalafela z sezamową pastą tahini. Tradycyjny wołowy burger został zastąpiony przez kotlet przygotowany ze zmielonej ciecierzycy.

Pochodzenie

Pasty warzywne różnego typu są popularne na całym świecie.

Przepisy

Hummusśredniok. 20 minut
Harissaśredniok. 60 minut
Guacamolełatwyok. 10 minut
Domowy keczuptrudnyok. 90 minut
PRODUKT TYGODNIA