Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Produkt tygodnia

Młoda kapusta

Kategoria: Warzywa
kapusta 1
kapusta 2
kapusta 3
Czas na młode warzywa już się rozpoczął. Wśród nich znajduje się młoda kapusta, która idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym. Jej miękkie liście nadają się również na sałatki, a z pieczarkami może stworzyć idealny duet jako farsz do krokietów.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze, zawartość w 100 g
Wartość energetyczna 263 kcal
Białko 14 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 4,1 g
Błonnik 0 g
kapusta_dodatek

Czy wiesz że?

kapusta
  • Kapusta przywędrowała do Polski w XV w.
  • W starożytnym Rzymie kapusta była uważana za lekarstwa na wiele dolegliwości.

Pochodzenie

Kapusta w stanie dzikim występuje głównie w Europie – w klimacie śródziemnomorskim i umiarkowanym. W kuchni wykorzystywana była już w starożytnym Rzymie.

Przepisy

Zupa z młodej kapustyśredniok. 120 minut
Gołąbkiśredniok. 60 minut
Młoda kapusta z koperkiemłatwyok. 20 minut
Coleslawłatwyok. 20 minut
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]