Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Arbuzowo-pomidorowe gazpacho

Kuchnia SIMPLY

Arbuzowo-pomidorowe gazpacho Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godziny
Wydrukuj

Składniki:

  • arbuz, 400g
  • pomidory, 2 duże, dojrzałe
  • cebula, 1/4
  • ogórek, 2 szt.
  • limonka, 1 szt.
  • czerwona papryka, 1/4
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory parzymy i zdejmujemy z nich skórkę. Paprykę kroimy w cienkie paski. Warzywa wrzucamy do miski i dodajemy do nich wypestkowanego arbuza. Wlewamy oliwę z oliwek i sok z limonki. Całość blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą, i pieprzem. Gotowe gazpacho wstawiamy do lodówki na około godzinę. Podajemy udekorowane listkami świeżej bazylii.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life