Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Babeczki winogronowe

Kuchnia SIMPLY

Babeczki winogronowe Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mąka pszenna, 2 szklanki
  • cukier, ¾ szklanki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżka
  • olej, ¾ szklanki oleju
  • mleko, 1 szklanka
  • jajko, 1 szt.
  • winogrono, 300 g
  • marcepan, 50 g

Sposób przygotowania:

Suche składniki mieszamy w jednej misce. W drugiej ubijamy jajko, dodajemy mleko i olej. Do miski z mlekiem i jajkiem dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Winogrona myjemy i kroimy na połówki, wyciągamy pestki. Do formy na babeczki wlewamy ciasto i układamy po 2-3 połówki winogron, i kawałek marcepanu. Na górę wlewamy łyżkę ciasta. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe babeczki możemy udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life