Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Banany w cieście francuskim

Kuchnia SIMPLY

Banany w cieście francuskim Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Banan, 2 sztuki
  • Ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • Jajko, 1 sztuka
  • Czekolada gorzka, 1/2 tabliczki
  • Orzechy włoskie, 10 sztuk

Sposób przygotowania:

Banany obieramy i kroimy wzdłuż. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 paski tej samej szerokości. Każdą połówkę banana owijamy ciastem. Jajko wbijamy do szklanki i roztrzepujemy. Smarujemy z wierzchu każdego zawiniętego banana. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut do uzyskanie złotego koloru. W międzyczasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Orzechy łuskamy i grubo siekamy. Upieczone banany polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]