Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Banoffee

Kuchnia SIMPLY

Banoffee Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Herbatniki, 250 g
  • Masło, 100g
  • Masa kajmakowa, 1 puszka
  • Banany, 3 sztuki
  • Śmietana kremówka, 2 szklanki

Sposób przygotowania:

Masło rozpuszczamy. Herbatniki tłuczemy. Łączymy razem i wykładamy dno oraz ścianki formy. Na warstwie ciastek układamy warstwę masy kajmakowej. Banany obieramy i kroimy na plasterki. Układamy na masie kajmakowej. W garnuszku ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę. Nakładamy na warstwę bananów. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA