Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Biszkopt z nektarynkami

Kuchnia SIMPLY

Biszkopt z nektarynkami Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Jajka, 4 sztuki
  • Cukier, 1 szklanka
  • Mąka pszenna, 1 szklanka
  • Nektarynki, 4 sztuki
  • Proszek do pieczenie, 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez sito. Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Nektarynki kroimy w ćwiartki. Układamy na cieście. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA