Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Ciasto malinowe

Kuchnia SIMPLY

Ciasto malinowe Liczba osób: 5
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • pszenna mąka, 450 g
  • masło, 300 g
  • jajka, 3 szt.
  • maliny, ½ kg
  • cukier, 300g
  • budyń waniliowy, 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • sól, szczypta

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. 200 g masła miksujemy z jajkami, aż do momentu uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i budyń. Dokładnie mieszamy. Przygotowujemy kruszonkę: 150 g mąki mieszamy z 100 g masła i cukru. Mieszamy i szybko zagniatamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto, wygładzamy wierzch i równomiernie rozkładamy maliny. Na owoce kładziemy kawałki kruszonki. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 45 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life