Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Crumble nektarynkowe

Kuchnia SIMPLY

Crumble nektarynkowe Liczba osób: 4
Poziom trudności: bardzo łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mąka, 200 g
  • cukier, 100 g
  • masło, 6 łyżek
  • nektarynka, 4 szt.
  • cukier wanilinowy, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy masło i rozcieramy wszystko na drobne cząstki, aż do powstania „kruszonki”.  Nektarynki myjemy, wydrążamy i kroimy w cienkie plasterki (w skórce). Następnie układamy owoce na dnie okrągłej formy i posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy deser do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut, aż kruszonka się zrumieni. Najlepiej podawać na zimno, z bitą śmietaną i miętą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life