Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Curau de milho verde

Kuchnia SIMPLY

Curau de milho verde Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Kukurydza, 7 sztuk
  • Mleko kokosowe, szklanka
  • Mleko 3,2 %, szklanka
  • Cukier, 1/2 szklanki
  • Cynamon, do posypania
  • Sól, szczypta

Sposób przygotowania:

Kukurydzę myjemy i dokładnie suszymy. Ostrym nożem odcinamy ziarenka, następnie blendujemy. Dodajemy mleko, mleko kokosowe oraz cukier i jeszcze chwilę blendujemy, aż masa będzie całkowicie gładka. Przelewamy masę do garnka i na wolnym ogniu gotujemy do całkowitego zgęstnienia i uzyskania konsystencji budyniu. Pamiętamy, żeby podczas gotowania cały czas mieszać masę, żeby się nie przypaliła. Gęstą masę przekładamy do salaterek i posypujemy cynamonem. Gdy deser będzie już chłodny, wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Wyciągamy z lodówki tuż przed spożyciem, ponieważ najlepiej smakuje schłodzony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life