Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Gorąca czekolada z chili

Kuchnia SIMPLY

Gorąca czekolada z chili Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Czekolada mleczna, 100 g
  • Czekolady gorzka, 100 g
  • Mleko, 1,5 szklanki
  • Śmietanka 30 %, ¼ szklanki
  • Chili mielone, ½ łyżeczki
  • Cynamon, ¼ łyżeczki

Sposób przygotowania:

Do rondelka wlewamy mleko i śmietankę. Stawiamy na małym gazie i podgrzewamy do granicy zagotowania. Czekoladę kruszymy i dodajemy do gorącego mleka. Podgrzewamy cały czas mieszając do pełnego rozpuszczenia czekolady. Przyprawiamy cynamonem i chili. Jeszcze chwilę podgrzewamy, pamiętając, żeby nie doprowadzić do wrzenia. Gorącą czekoladę rozlewamy do filiżanek.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA