Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Herbata imbirowa z koprem włoskim

Kuchnia SIMPLY

Herbata imbirowa z koprem włoskim Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Imbir, kawałek ok. 5 cm
  • Nasiona kopru włoskiego, 2 łyżeczki
  • Nasiona kardamonu, 3 sztuki
  • Woda, 2 szklanki
  • Syrop klonowy, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Imbir obieramy i siekamy nożem. Nasiona kardamonu lekko rozgniatamy. Imbir, kardamon oraz koper włoski dodajemy do rondelka. Zalewamy wrzącą wodą. Pozostawiamy na około 10 minut do zaparzenia. Przecedzamy przez sito, dosładzamy syropem klonowym i rozlewamy do szklanek.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA