Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Keks

Kuchnia SIMPLY

Keks Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna, 250 g
  • Jajka, 5 sztuk
  • Cukier, 150 g
  • Masło, 250 g
  • Cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • Soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki
  • Proszek do pieczenie, 1 łyżeczka
  • Bakalie – mieszanka keksowa, 300g

Sposób przygotowania:

Masło wyciągamy z lodówki, aby miało temperaturę pokojową i było miękkie. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia, po czym przesiewamy. Mieszamy z mieszanką keksową. Miękkie masło ucieramy za pomocą miksera z cukrem i cukrem waniliowym. Do ucieranego masła dodajemy po jednym jajku. Do utartego masła z jajkami dodajemy mąkę z bakaliami. Mieszamy dokładnie. Ciasto umieszczamy w formie na keks. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA