Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Konfitura malinowa

Kuchnia SIMPLY

Konfitura malinowa Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 75 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Maliny, 750 g
  • Cukier, 250 g
  • Woda, 250 ml

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy dwa nieduże słoiki. Maliny dokładnie myjemy i przebieramy. W garnku gotujemy wodę z cukrem do rozpuszczenia cukru i powstania syropu. Delikatnie przekładamy owoce do garnka, ustawiamy na średni ogień i gotujemy przez ok. 45 minut. W tym czasie kilkakrotnie lekko potrząsamy garnkiem. Nie mieszamy malin łyżką, żeby się nie rozpadły. Po ugotowaniu odcedzamy gorące owoce przez sitko i zlewamy sok. Gotową konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków. Porządnie je zakręcamy i odwracamy do góry dnem do wystudzenia.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA