Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Marmolada pomarańczowa

Kuchnia SIMPLY

Marmolada pomarańczowa Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godziny
Wydrukuj

Składniki:

  • pomarańcze, 1,5 kg
  • cytryny, ½ kg
  • grejpfrut, 1 szt.
  • cukier, 1,5 kg

Sposób przygotowania:

Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki i obieramy ze skóry. Do dużego garnka z grubym dnem wyciskamy miąższ starając się by pestki nie wpadły do środka. Skórki grejpfruta kroimy nożem na cienkie paseczki i wkładamy do garnka. Całość gotujemy bez przykrycia przez 30 minut od czasu do czasy mieszając, tak aby marmolada nie przywarła do dna. Dodajemy cukier i około litra wody. Gotujemy przez około 2 godziny na dużym ogniu. Pod koniec gotowania na powierzchni będzie tworzyła się piana, którą można zbierać łyżką. Marmoladę przekładamy do wyparzonych słoików i od razu zamykamy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life