Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Masala chai

Kuchnia SIMPLY

Masala chai Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Czarna herbata liściasta Assam, 2 łyżki
  • Woda, 300 ml
  • Mleko, 300 ml
  • Brązowy cukier, 4 łyżeczki
  • Cynamon, 1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa mielona, ½ łyżeczki
  • Kardamon mielony, ½ łyżeczki
  • Imbir mielony, ½ łyżeczki
  • Goździki, 3 sztuki
  • Anyż, 1 gwiazdka

Sposób przygotowania:

Wszystkie przyprawy umieszczamy w jednym garnuszku. Zalewamy wodą i mlekiem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie ściągamy garnuszek z ognia i dodajemy herbatę. Czekamy około 3 minut aż herbata się zaparzy. Przecedzamy przez sito. Dosładzamy brązowym cukrem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA