Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Muffiny bananowe

Kuchnia SIMPLY

Muffiny bananowe Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Banan, 2 szt. (najlepiej dojrzałe i miękkie)
  • Jaja, 2 szt.
  • Cukier, ok. 100 g
  • Olej roślinny, 100 ml
  • Mąka, 200 g
  • Soda oczyszczona, ½ łyżeczki
  • Czekolada, ok. 50 g
  • Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Banany obieramy i rozgniatamy na gładką, jednolitą masę i odstawiamy. Do miski wlewamy olej i jajka i ubijamy. Następnie wsypujemy mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy mus bananowy. Dodajemy czekoladę i wylewamy gotowe ciasto do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni ok. 20 minut. Upieczone muffinki można udekorować wg uznania – orzechami lub plastrami banana.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life