Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Mus czekoladowy

Kuchnia SIMPLY

Mus czekoladowy Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • gorzka czekolada, 200 g
  • duże jajka, 3 szt.
  • masło, 30 g
  • cukier puder, 60 g
  • śmietanka 30%, 100 ml

Sposób przygotowania:

Na początku oddzielamy białka od żółtek, a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada będzie już miękka, miksujemy ją z masłem. Następnie ubijamy na sztywno białka, pod koniec dodając cukier puder. Do masy czekoladowej wbijamy żółtka i miksujemy. Do masy czekoladowej stopniowo dodajemy białka, delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. W osobnej miseczce ubijamy śmietankę, którą później dodajemy do masy. Wszystko dokładnie mieszamy. Mus najładniej prezentuje się w szklanych naczyniach, np. w słoiczkach lub wysokich kieliszkach. Podajemy schłodzone.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life