Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Panna cotta

Kuchnia SIMPLY

Panna cotta Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 110 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • granat, 1 szt.
  • śmietana kremówka, 400 ml
  • mleko skondensowane, 50 ml
  • cukier, 50 g
  • wanilia, 1 laska
  • żelatyna, 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Śmietankę, mleko, cukier i wanilię podgrzewamy, nie dopuszczając, by się zagotowała. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody, pilnujemy by dobrze się rozpuściła i dolewamy całość do gorącej śmietanki. Ostawiamy do schłodzenia. Wyjmujemy nasiona granatu. Rozpuszczamy kolejną łyżkę żelatyny w gorącej wodzie, dodajemy soku i ziarenka granatu. Podgrzewamy na wolnym ogniu. Panna cottę wlewamy do 4 natłuszczonych delikatnym olejem roślinnym filiżanek i chłodzimy przez około 30 minut. Po tym czasie wyciągamy, oblewamy galaretką z granatu i odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life