Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pascha wielkanocna

Kuchnia SIMPLY

Pascha wielkanocna Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Twaróg, 750 g
  • Masło, 1 kostka
  • Żółtko, 4 sztuki
  • Cukier puder, 1 szklanka
  • Cukier waniliowy, 2 opakowania
  • Bakalie według uznania, 400 g

Sposób przygotowania:

Twaróg mielimy przynajmniej dwukrotnie na gładką masę. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku i łyżce sera. Ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy ulubione bakalie. Masę umieszczamy w formie, z której będzie mogła wypływać serwatka. Dociskamy od góry ciężką miską. Tak przygotowaną paschę wkładamy na noc do lodówki, aby stężała.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA