Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pascha wielkanocna

Kuchnia SIMPLY

Pascha wielkanocna Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 120 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mleko, ok. 1,5 l
  • Wanilia, 1 laska
  • Śmietana kwaśna, ok. 400 ml
  • Jajka, 5 szt.
  • Masło, 250 g
  • Cukier puder, 200 g
  • Bakalie – garść rodzynek, żurawiny, rozdrobnionych migdałów i moreli

Sposób przygotowania:

Mleko gotujemy z wanilią, do wrzącego mleka dodajemy powoli śmietanę zmieszaną z jajkami. Gotujemy do momentu, aż mleko rozdzieli się na ser i serwatkę i wyciągamy wanilię. Za pomocą cedzaka wyłożonego gazą odcedzamy ser tak, aby pozostał sypki. Następnie miksujemy masło wraz z cukrem pudrem i dodajemy powoli ser, mieszamy aż powstanie gęsta masa-krem. Do tak przygotowanej masy dodajemy 3/4 bakalii i mieszamy. Wykładamy 2 średnie miseczki gazą i wylewamy gotowy krem. Wstawiamy do lodówki. Kiedy masa stężeje, odwracamy miseczki do góry dnem na talerz i tak przygotowaną paschę dekorujemy pozostałymi bakaliami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life