Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pierś z kurczaka w miodzie

Kuchnia SIMPLY

Pierś z kurczaka w miodzie Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Filet z kurczaka, 2 sztuki
  • Miód płynny, 2 łyżki
  • Sos sojowy, 2 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka, 2 łyżeczki
  • Czosnek granulowany, 1 łyżeczka
  • Olej, 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Miód, sos sojowy, przyprawę do kurczaka, czosnek i oliwę łączymy.  Filety wkładamy do miski i zalewamy marynatą. Mieszamy, tak aby całe mięso pokryło się marynatą i wstawiamy na noc do lodówki. Filety układamy na dobrze rozgrzanej patelni i smażymy na średnim ogniu po około 4-5 minut z każdej strony. Polewamy pozostałą marynatą mięso podczas smażenia. Uważamy, aby nie przyrumieniły się zbytnio.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA