Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Poncz

Kuchnia SIMPLY

Poncz Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mandarynki, ½ kg
  • napar z czarnej herbaty, 1 szklanka
  • rum, ½ szklanki
  • sok z żurawiny, 250 ml
  • świeża żurawina, 1 szklanka
  • miód, 2 łyżki
  • anyż, kilka

Sposób przygotowania:

Żurawinę myjemy, suszymy i na czas przygotowywania ponczu wkładamy je do zamrażalki. Mandarynki obieramy ze skórki, miksujemy i przepuszczamy przez sitko z drobnymi oczkami. Ciepłą herbatę mieszamy z rumem, sokiem z mandarynek i miodem. Dodajemy anyż. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do dzbanka wlewamy herbatę i sok z żurawiny. Wyciągamy owoce żurawiny z lodówki i dodajemy do ponczu.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life