Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Powidła śliwkowe

Kuchnia SIMPLY

Powidła śliwkowe Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Śliwki węgierki, 4 kg
  • Woda, 8 łyżek
  • Cukier, według uznania

Sposób przygotowania:

Śliwki myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestki. Na dno szerokiego garnka wlewamy wodę i wkładamy śliwki. Gotujemy przez minimum 3 godziny od czasu do czasu mieszając, aż powidła będą odpowiednio gęste. Jeśli powidła okażą się zbyt kwaśne dodajemy cukier. Pamiętamy, że po dodaniu cukru powidła ulegną rozrzedzeniu i musimy je jeszcze przynajmniej 30 minut gotować.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life