Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pudding ryżowy

Kuchnia SIMPLY

Pudding ryżowy Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ryż biały, 1 szklanka
  • Mleko kokosowe, 400 g
  • Mleko, 1/2 litra
  • Cukier, 100 g
  • Czekolada gorzka, 1 tabliczka
  • Bezy mini, 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Do garnka wlewamy mleko oraz mleko kokosowe i czekamy, aż się zagotuje. Do gotującego mleka wsypujemy ryż. Doprawiamy cukrem. Czekoladę łamiemy na kostki i dodajemy do gotujące się ryżu. Gotujemy przez 30 minut, aż ryż wchłonie całe mleko a czekolada się rozpuści. Gotujący się ryż często mieszamy, aby się nie przypalił. Ryż przekładamy do salaterek i pozostawiamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu przekładamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy mini bezami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life