Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Racuchy z jabłkami

Kuchnia SIMPLY

Racuchy z jabłkami Liczba osób: 5
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna, 300 g
  • Świeże drożdże, 25 g
  • Mleko, 300 ml
  • Jajko, 1 sztuka
  • Cukier, 2 łyżki
  • Jabłko, 2 sztuki
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mleko podgrzewamy. Drożdże łączymy z 3 łyżkami ciepłego mleka i szczyptą cukru. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajko, resztę ciepłego mleka, cukrem i szczyptą soli. Mieszamy drewnianą łyżką. Odstawiamy na około 1 godzinę. W międzyczasie obieramy i kroimy jabłka. Po wyrośnięciu ciasta dodajemy jabłka i mieszamy. Na rozgrzanej patelni smażymy racuchy z oby dwóch stron do zarumienienia. Wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life