Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sernik londyński

Kuchnia SIMPLY

Sernik londyński Liczba osób: 6
Poziom trudności: trudny
Czas przygotowania: ok. 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Herbatniki pełnoziarniste, 150g
  • Masło, 75g
  • Twaróg sernikowy, 600g
  • Cukier puder, 150g
  • Jajko, 3 sztuki
  • Żółtko, 3 sztuki
  • Ekstrakt waniliowy, 1/2 łyżeczki
  • Sok z cytryny, 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kruszymy na proszek i mieszamy z roztopionym masłem. Tortownice o średnicy 20 cm wykładamy masą z ciasteczek. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. W czasie gdy spód się schładza, przygotowujemy masę serową. Twaróg sernikowy ucieramy z cukrem. W drugiej miseczce mieszamy jajka, żółtka, ekstrakt i sok z cytryny. Miksujemy razem. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyciągamy z kąpieli wodnej i wkładamy z powrotem do wyłączonego piekarnika. Pozostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Gdy sernik będzie już zimny, wstawiamy go do lodówki na 10-12 godzin.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life