Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sernik na zimno z rabarbarem

Kuchnia SIMPLY

Sernik na zimno z rabarbarem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • herbatniki kakaowe, 1 opak.
  • rabarbar, 5 łodyg
  • serek mascarpone, 400 g
  • śmietana kremówka 30%, 150 ml
  • cukier wanilinowy, 2 łyżeczki
  • cukier puder, 100 g
  • woda, 3 łyżki
  • syrop malinowy, 100 ml

Sposób przygotowania:

Herbatniki blendujemy i wsypujemy na dno przygotowanych wcześniej pucharków (zostawiamy odrobinę do posypania deseru). Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę, wkładamy do rondla, zasypujemy cukrem pudrem i smażymy kilka minut do momentu, aż owoce zaczną się rozpadać. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przygotowujemy krem: serek mascarpone, śmietanę i cukier wanilinowy miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji i nakładamy do pucharków na rozkruszone ciastka, zostawiając kilka łyżek do dekoracji deseru. Sos rabarbarowy łączymy z syropem malinowym i wlewamy do pucharków. Potem dekorujemy deser pozostałym kremem i posypujemy skruszonymi ciastkami. Deser najlepiej smakuje schłodzony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life