Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Tarta z jabłkami

Kuchnia SIMPLY

Tarta z jabłkami Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna, 250 g
  • Masło, 150 g
  • Drobny cukier, 2 łyżki
  • Zimna woda, 40 ml
  • Jajko, 1 sztuka
  • Sól
  • Jabłka, 6 sztuk
  • Cynamon, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy masło, cukier , jajko i wodę. Siekamy zimnym nożem, a następnie szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Formę do tarty smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy formę. Jabłka obieramy i kroimy w cienkie paski. Układamy na cieście. Posypujemy cynamonem. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]