Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Tartaletki z malinami

Kuchnia SIMPLY

Tartaletki z malinami Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna, 200 g
  • Masło, 100 g
  • Drobny cukier, 50g
  • Żółtko, 1 sztuka
  • Zimna woda, 2 łyżki
  • Budyń waniliowy, 2 opakowania
  • Maliny, 250 g
  • Cukier puder, 20 g

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy cukier, zimne masło i żółtko. Siekać za pomocą noża. Po czym szybko zagniatamy na gładką masę. Cisto schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Foremki do tartaletek smarujemy masłem i wykładamy rozwałkowanym ciastem. Nakłuwamy widelcem i wysypujemy ziarnami fasoli, aby obciążyć ciasto. Pieczemy w 200 stopniach przez około 15-20 minut. Upieczone babeczki odstawiamy do wystudzenia, po czym wyciągamy z foremek. Podczas jak babeczki się studzą przygotowujemy budyń. Na wyciągnięte babeczki nakładamy ciepłą masę budyniową i maliny. Zostawiamy do wystudzenia. Posypujemy cukrem pudrem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]