Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Barszcz

Kuchnia SIMPLY

Barszcz Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Buraki, 4 sztuki
  • Marchewka, 1 sztuka
  • Pietruszka, 1 sztuka
  • Por, 10 cm kawałek
  • Seler, 1/4 sztuki
  • Grzyby suszone, 1/2 szklanki
  • Zakwas, 1 szklanka
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Ziele angielskie, 2-3 sztuki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na noc do namoczenia. Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy. Zalewamy wodą. Przyprawiamy liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu około godziny, aż warzywa będą miękkie. Ugotowane grzyby drobno siekamy. Przecedzamy wywar buraczany, od którego dodajemy wywar z grzybów, posiekane grzyby i zakwas buraczany. Całość podgrzewamy, pamiętając, że barszcz nie może się zagotować.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA