Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Faszerowane ziemniaki

Kuchnia SIMPLY

Faszerowane ziemniaki Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ziemniaki, 4 szt.
  • pieczarki, 6 szt.
  • ulubiony ser, kilka plasterków
  • czerwona papryka, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • bekon, kilka plasterków
  • szczypiorek, pęczek
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na pół i gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie. Gdy lekko ostygną wydrążamy je łyżką starając się nie naruszyć skórki. Cebulę, pieczarki, paprykę i bekon kroimy w kosteczkę i kolejno podsmażamy na oliwie z oliwek. Doprawiamy do smaku. Wnętrze wydrążonych ziemniaków wykładamy serem, przykrywamy farszem i kładziemy kolejny plaster sera. Całość zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life