Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jajka zapiekane w cieście

Kuchnia SIMPLY

Jajka zapiekane w cieście Liczba osób: 6
Poziom trudności: bardzo łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • jajka, 6 szt.
  • plastry boczku gotowanego
  • kiełki rzeżuchy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie kroimy na 6 większych kwadratów i wykładamy nim wysmarowane masłem formy do pieczenia (najlepiej kokilki). Następnie boczek kroimy w cienkie plastry i kładziemy je na cieście. Do każdej formy wybijamy jedno jajko. Tak przygotowane formy zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowe przekąski posypujemy kiełkami rzeżuchy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life