Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jajka zapiekane w szynce

Kuchnia SIMPLY

Jajka zapiekane w szynce Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • suszona szynka (np. parmeńska), 6 plastrów
  • duże jajka (L), 6 sztuk
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • przyprawy: sól i pieprz
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C (bez termoobiegu). Oliwą z oliwek smarujemy formę na muffiny, a następnie w każdym wgłębieniu układamy plaster szynki i wbijamy jajko. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Zapieczone jajka doprawiamy pieprzem i solą, ostrożnie wyciągamy z formy i wykładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy rzeżuchą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA