Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kapusta z grzybami

Kuchnia SIMPLY

Kapusta z grzybami Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 120 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Kapusta kiszona, 1 kg
  • Grzyby suszone, 1 szklanka
  • Liść laurowy, 2-3 sztuki
  • Ziele angielskie, 4-5 sztuk
  • Olej, 2 łyżki
  • Mąka, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na noc, żeby się namoczyły. Gotujemy przez około godzinę. Kapustę płuczemy, jeśli jest za kwaśna, i drobno siekamy. Zalewamy wywarem z grzybów i gotujemy do miękkości. W połowie gotowania dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy pieprzem. Grzyby drobno siekamy i dodajemy do gotującej się kapusty. Pod koniec gotowanie dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Po czym dodajemy mąkę i jeszcze raz mieszamy, aby kapusta się zagęściła. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life