Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Leczo z kiełbasą i cukinią

Kuchnia SIMPLY

Leczo z kiełbasą i cukinią Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 35 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • cukinia, 1 szt. duża
  • papryka
  • cebula, 1 szt.
  • kiełbasa, 1 szt.
  • wędzony boczek, wg uznania
  • pomidory, 3-4 szt.
  • ziele angielskie, 2 szt.
  • liść laurowy, 1 szt.
  • olej
  • ulubione przyprawy: papryka czerwona i ziołowa, majeranek, oregano, rozmaryn, bazylia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Umytą paprykę i obraną cebulę kroimy i wrzucamy na głęboką patelnię lub garnek. Umytą cukinię kroimy i dorzucamy do zeszklonej cebuli, dorzucamy też pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość dusimy przez około 15 minut i przyprawiamy ziołami. Tak przygotowane danie możemy podawać z chlebem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life