Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Makaronowa zapiekanka z jabłkami

Kuchnia SIMPLY

Makaronowa zapiekanka z jabłkami Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Makaron Capelli d’angelo, 1 opakowanie
  • Twaróg, 1 opakowanie (200g)
  • Jabłka, 5 sztuk
  • Jajka, 4 sztuki
  • Śmietana kremówka, 200g
  • Cynamon, 2 łyżeczki
  • Masło, 1 łyżka
  • Cukier, 0,5 szklanki
  • Cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • Bułka tarta, do oprószenia formy
  • Sól

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente. Jajka ubijamy na gładką masę. Mieszamy z twarogiem, śmietaną, cynamonem, cukrem, cukrem waniliowym i ugotowanym makaronem. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy makaron. Jabłka kroimy w półplasterki. Posypujemy cynamonem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 25 – 30 min, aż jabłka na wierzchu zarumienią się.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life