Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Młoda kapusta z koperkiem

Kuchnia SIMPLY

Młoda kapusta z koperkiem Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Młoda kapusta, 1/2 główki
  • Koperek, 1/2 pęczka
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Ziele angielskie, 2 sztuki
  • Mąka, 1 łyżka
  • Masło, 1/4 kostki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę cienko szatkujemy. Zalewamy osoloną wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut. Odcedzamy. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę. Podsmażamy. Dodajemy do kapusty. Podgrzewamy razem, aby kapusta zgęstniała. Koperek siekamy. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]