Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Nadziewane papryki

Kuchnia SIMPLY

Nadziewane papryki Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godziny
Wydrukuj

Składniki:

  • papryka, 4 szt.
  • ryż, pół szklanki
  • mięso mielone, 300 g
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • pieczarki, 200 g
  • bulion, 1 szklanka
  • natka pietruszki, koperek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotowany ryż studzimy. Drobno pokrojoną cebulę, czosnek i pieczarki podsmażamy na oliwie. W osobnej misce mieszamy mięso, ryż i zeszkloną cebulę z czosnkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z każdej papryki ścinamy górę z ogonkiem, następnie usuwamy gniazdo nasienne. Papryki myjemy i napełniamy farszem. W dużym rondlu lub garnku, w którym zmieszczą się wszystkie papryki mieszamy bulion i przecier pomidorowy. Wkładamy papryki i dusimy, aż zmiękną. Po około 30 minutach papryki są gotowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ozdobione koperkiem i natką pietruszki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life