Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Polędwica z pomidorami i mozarellą

Kuchnia SIMPLY

Polędwica z pomidorami i mozarellą Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • polędwica wieprzowa, ok. 300 g
  • ser mozzarella, 1 szt.
  • pomidorki koktajlowe, 6-7 sztuk
  • szpinak, 100 g
  • szynka serrano, 2 plastry
  • musztarda, 2 łyżki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotowujemy marynatę – mieszamy musztardę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, roztarty czosnek i przyprawy, a następnie odstawiamy do lodówki na kilka minut. Potem oczyszczamy i rozcinamy mięso, rozkładamy na desce i lekko rozbijamy tłuczkiem, aby nie było zbyt grube. Następnie nakładamy na mięso marynatę i tak przygotowane odkładamy na bok. Szpinak smażymy na oleju, przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. W międzyczasie ser mozzarella kroimy na plasterki, a pomidorki w ćwiartki. Na zamarynowaną polędwicę kładziemy szynkę serrano, potem ser, szpinak i pomidorki. Zwijamy mięso tak, jak roladę, a następnie owijamy sznurkiem, tak aby rolada się nie rozpadła. Gotową roladę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Zapiekamy ok. 30 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life