Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Racuchy z dyni

Kuchnia SIMPLY

Racuchy z dyni Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • dynia, 500 g
  • mąka pszenna, 1 szklanka
  • jajko, 2 szt.
  • jogurt naturalny, 200 g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżka
  • cukier waniliowy, odrobina
  • olej

Sposób przygotowania:

Dynię obieramy, gotujemy i rozgniatamy do konsystencji puree. Po ostygnięciu mieszamy je z jajkiem i jogurtem naturalnym. Dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być gęste, ale trochę lejące tak, by racuchy odpowiednio wyrosły. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy masę na placki lekko ją rozsmarowując. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Przekładamy na talerz, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy dżemem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life