Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Róże z cukinii w cieście francuskim

Kuchnia SIMPLY

Róże z cukinii w cieście francuskim Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Cukinia, 1 szt. średniej wielkości
  • Mozarella, 150 g
  • ciasto francuskie, 1 opak.
  • Sól, pieprz, szczypta do smaku
  • Oregano, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy 2 średniej wielkości okrągłe formy do pieczenia, wykładamy je papierem, a następnie wyklejamy ciastem francuskim, zostawiając niewielki odstęp od brzegu formy. Potem myjemy i osuszamy cukinię, kroimy ją w cienkie, podłużne plastry, które solimy, aby „oddały” wodę. Mozarellę odcedzamy i kroimy na cienkie plasterki. Po upływie około 15 minut, kiedy cukinia wypuści wodę, zawijamy ją wraz z plastrami mozarelli i tak aż do wypełnienia całej formy. Na koniec posypujemy szczyptą pieprzu i oregano, i wkładamy do rozgrzanego do temp. 180 stopni piekarnika. Zapiekamy ok. 25 minut. Gotowe róże najlepiej podawać na ciepło.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life