Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka warzywna z żółtą fasolką

Kuchnia SIMPLY

Sałatka warzywna z żółtą fasolką Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • żółta fasolka, 250 g
  • jabłko, 1 szt.
  • czerwona cebula, 1 szt.
  • szpinak, 200 g
  • czosnek, 2 ząbki
  • oliwa z oliwek
  • ulubione przyprawy: sól, pieprz, lubczyk

Sposób przygotowania:

Fasolkę myjemy, kroimy i gotujemy al dente. Umyty szpinak blanszujemy i podsmażamy na oliwie z dodatkiem czosnku. Jabłko dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Do przygotowanej wcześniej miski wrzucamy posiekaną w piórka cebulę, jabłko, szpinak i fasolkę. Całość polewamy oliwą z oliwek.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life