Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z jarmużem i żurawiną

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z jarmużem i żurawiną Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Jarmuż, 200 g
  • Suszona żurawina, 1/3 szklanki
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Pestki słonecznika, 4 łyżki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól

Sposób przygotowania:

Żurawinę namaczamy w gorącej wodzie. Jarmuż gotujemy na parze przez 10 minut. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni i ściągamy do ostudzenia. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy jarmuż i smażymy jeszcze minutę. Przekładamy na talerz, posypujemy żurawiną i prażonym słonecznikiem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life