Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z pieczonych buraków z rukolą

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z pieczonych buraków z rukolą Liczba osób: 5
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • buraki, 5 szt.
  • orzechy włoskie, garść
  • rukola, 100 g
  • bazylia, kilka liści
  • feta, 100 g
  • cytryna, ½ szt.
  • miód, łyżeczka
  • musztarda, łyżeczka
  • oliwa, 3 łyżki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Nieobrane buraki pieczemy do miękkości w 180 stopniach przez około 45 minut. Po wystygnięciu obieramy i kroimy w cienkie plastry. Na talerzu układamy rukolę, bazylię i buraki. Na wierzch kruszymy ser i posypujemy orzechami. Następnie przygotowujemy dressing: mieszamy sok z cytryny, oliwę, musztardę, miód, szczyptę soli i pieprzu. Sałatkę polewamy dressingiem 30 minut przed podaniem. Smacznego!

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life