Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z pieczonymi burakami i awokado

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z pieczonymi burakami i awokado Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Awokado, 1 sztuka
  • Burak, 2 sztuki
  • Rukola, 2 garści
  • Orzechy włoskie, 10 sztuk
  • Ser pleśniowy, 100 g
  • Cytryna, 1/2 sztuki
  • Miód, 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Buraki dokładnie myjemy i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 30 minut, aż będą miękkie. Odstawiamy do wystudzenia. Kiedy buraki będą chłodne, obieramy je i kroimy w paski. Rukolę myjemy i umieszczamy w misce. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski. Z cytryny wyciskamy sok i skrapiamy awokado. Ser łamiemy palcami. Orzechy łuskamy. Do rukoli dodajemy buraki, awokado, orzechy włoskie i ser. Sałatkę polewamy miodem i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life