Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Sałata masłowa, 6 liści
  • Pomidorki koktajlowe, 8 sztuk
  • Jajka przepiórcze, 8 sztuk
  • Sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • Czosnek, 1 mały ząbek
  • Oregano, 1/2 łyżeczki
  • Oliwa z oliwek, 4 łyżki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Jajka przepiórcze gotujemy 4-5 minut na twardo w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostudzenie i obieramy. Kroimy w połówki. Sałatę masłową myjemy i osuszamy. Drzemy w duże kawałki. Układamy na 2 talerzach. Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki. Jajka i pomidorku układamy na sałacie. Sok z cytryny, oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, sól dodajemy do słoiczka, zakręcamy i wstrząsamy do połączenia wszystkich składników. Polewamy dressingiem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]