Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka ze szparagami, rukolą i truskawkami

Kuchnia SIMPLY

Sałatka ze szparagami, rukolą i truskawkami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • białe szparagi, 1 pęczek
  • rukola, 100 g
  • truskawki, 150 g
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • oliwa, 2 łyżki
  • miód, 1 łyżka
  • ocet balsamiczny, 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Szparagi myjemy, obieramy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 12-15 minut do miękkości. Rukole moczymy w wodzie ok. 5 min, następnie osuszamy. Truskawki obieramy z szypułek i kroimy w ćwiartki. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, ocet balsamiczny i miód. Po wystygnięciu szparagi kroimy w 5 cm kawałki. Rukole, pokrojone szparagi i truskawki umieszczamy w misce. Polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life